kemudian sapukan sealant seperti permatex ultra grey pada bahagian luaran oil seal dengan kadar nipis sahaja. 2.Oil seal gearbox , Berfungsi sebagai penahan oli supaya tidak bocor dari poros. safety first, nampak bersihkan gearbox ni? Misalnya kapasitas oli yang diperlukan sebanyak 0,8 liter, tetapi oli yang dimasukkan sebanyak 1 liter. anda bisa bertanya sekaligus berkonsultasi tentang Coupling, Bearing, Spare Part, Roller Chain yang hendak anda gunakan. Shop with confidence. Oli yang terbakar di ruang pembakaran ini akan membuat knalpot mengeluarkan asap putih. Oil hole cover: Berfungsi sebagai saluran pemasukan oli; Worm shaft: Berfungsi sebagai penerus putaran dari worm wheel ke outputshaft; Worm wheel: Berfungsi sebagai penerus putaran dari input shaft outputshaft; Out cover: Berfungsi sebagai penutup lubang output shaft; Frame: Berpungsi sebagai rumah dari gear box Body seals . If so the bellhousing/gearbox seal can leak if it is the scroll type seal when parked on a hill as the oil just runs out the front of the gearbox. Find great deals on eBay for oil seal. Ini kerana kebiasaannya jangka hayat oil seal adalah sama dengan jangka hayat clutch plate. Gearbox; Roller Chain; V-Belt & Pulley; Seal & Ring; Contact Us +62216240834. A spring secures the lip against the shaft, preventing messy leaks. jangan terlalu banyak atau lebih kerana akan memberatkan kerja-kerja gearbox nanti. kiranya kedudukan oil seal ke dalam sedikit tapi tidaklah jauh ke dalam sangat, langkah seterusnya ialah memasang kembali flywheel pada crankshaft. dah pun siap pasang clutch, maka bolehlah kita mulakan kerja-kerja memasang kembali gearbox serta peralatan yang dibuka tadi, apabila dah sempurna siap segala pemasangan yang dilakukan, masukkan minyak gearbox sebanyak 2 liter sahaja. Untuk mengatasi kebocoran seal oli ada beberapa hal yang perlu diperhatikan seperti: 1. Selalunya jika gear susah untuk ditukar, anda perlu menghantar kereta anda ke bengkel untuk menukar clutch plate. sepatutnya kalau on aircond rpm kereta akan naik sedikit daripada kebiasaan. akhirnya pasangkan kembali clutch pressure dan ketatkan nat ini dengan torque sekitar 14ft.lbs - 15ft.lbs sahaja. August 8, 2019 in News, Oil Seal, Spare Parts. 2. oil seal: oil seal juga boleh menyumbangkan kebocoran terutama sekali bila tukar t.belt pakai oil seal x ori atau oil seal tersalah pasang (senget).. oil seal ada 4 di enjin anda.. 2 pcs cam oil seal, 1 pcs crank oil seal, 1 pcs flywheel oil seal... mcmana nak kesan kebocoran cam oil seal n crank oil seal? Proton Savvy D4F Renault Fly Wheel Oil Seal RM80.00. selalunya kebanyakan anta... petang semalam sampai kat rumah terdengar kipas radiator berpusing terlalu lama, tak berhenti langsung. Many conventional seals that wear over time due to rotating-shaft contact can be expensive to replace. Gear Box Rossi. Kalau belah bawah dekat ngan gearbox : oil seal utk flywheel (upah turun gearbox la) Kalau belah bawah kat oil-sump : gasket oil sump dh bocor - biasa jadik kat keta wira. Tags baiki suspensis, belajar mekanik motor, cara tukar oil seal, fork, oil seal, suspensis Categories fork info masalah motor rosak minyak fork bocor oil seal punca masalah motor rosak Magnetic encoders . Oil seal: Berfungsi sebagai penahan oli supaya tidak bocor dari poros. Worm shaft Berfungsi sebagai penerus putaran dari worm wheel ke outputshaft sambil saya membuat kerja-kerja … Penyebab seal oli bocor bisa karena kapasitas oli terlalu banyak atau lebih dari ukuran standar di dalam mesin yang membuat seal oli tidak bisa membendung oli yang kapasitasnya melebihi standar. oil seal pun telah dikeluarkan dengan cara mencungkilnya dengan menggunakan screw driver flat sahaja. Oli sil atau disebut juga seal oli baik pada mobil atau motor rentan mengalami kebocoran sehingga oli pada mesin akan cepat berkurang. In precision bearings, oil seals help prevent lubricants from escaping the bearings or a specific area. pastikan kesemua bahagian tepi rata pada tepi housing oil seal tersebut dan tolakkan ke dalam sedikit oil seal daripada tepi housingnya. Clutch release bearing seals . dan salam sejahtera bertemu lagi pada penghujung tahun 2017 ini yang akan menutup tirainya tak lama lagi. For gear box applications where the shaft does not pass through the housing wall, end covers are used to seal bearings. hanya gambar yang ada untuk paparan kali ini ialah semasa nak pasangkan kembali peralata-peralatan yang dibuka tadi. Water pump bearing seals . Universal joint seal . Komponen–komponen Gear Box. Cerita secara ringkas kebocoran oil seal gearbox yang akan menyebabkan minyak pelincir berkurangan Dan membasahi clucth,,semoga memberi manfaat untuk semua. apa yang peting tools mesti cukup dan gunakanlah jack stand untuk mengampu body kereta, jangan harapkan pada jack semata-mata kerana malang tidak berbau. kedudukan oil seal ini ialah berada pada tengah-tengah shaft gearbox seperti mana yang tertera pada gambar di atas. Transmission shaft seals . Pinion seals for light vehicles . Anugerah Jaya Bearing (AJB) selalu dikenal sebagai perusahaan dengan reputasi terbaik. bila ada minyak hitam sekitar kawasan tersebut, hinggakan ada yang menitik membasahi corrmember dan juga ada kalanya menitik tempat kita parking kereta. Designed to fit into housing bores for rotary shaft lip seals which means that a shaft can easily be left or right-hand oriented. 3. sebenarnya gearbox XRXE ini tersangat kotor dengan kesan minyak daripada oil seal yang bocor tadi. CR Seals is represented as Power Transmission Seals in SKF. Gearbox WPA 135 , Gearbox WPA 155 , Gearbox WPA 175 Gearbox WPA 200 , Gearbox WPA 250 Komponen Gearbox atau gear motor 1.Input shaft cover gearbox , Berfungsi sebagai penerus putaran dari motor pengerak. jangan lupa pasangkan jack pada bahagian bawah enjin supaya semasa gearbox dikeluarkan enjin tidaklah menjadi senget sebelah, bahaya untuk mounting nanti, sebelah kiri ialah oil seal yang lama dan sebelah kanan oil seal baru. Spring-Loaded Rotary Shaft Seals Also known as oil seals, use these to retain oil on rotating shafts in motors, pumps, bearings, and gearboxes. Jika akan memasang seal oli, pastikan seal dalam keadaan bagus dan tidak penyok yang membuat diameter seal berubah. Hal ini akan membuat ‘oil up’, yaitu oli meluber lewat lubang pernafasan ke filter udara dan ruang karburator. idling tak berapa stabil kemungkina... bersua kembali setelah sekian lama blog ini menyepi, agak sibuk sikit sekarang dan hari ini saya berpeluang memasukkan entri baru iaitu kh... enjin wira 1.3 atau 1.5 lama kelamaan akan mengeluarkan bunyi yang sedikit bising akibat gap clearance valve yang tidak sekata akibat wear... assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. jika anda membutuhkan berbagai jenis Coupling, Bearing, Spare Part, Roller Chain berkualitas maka anugerah jaya bearing merupakan pilihan yang tepat untuk anda, tidak perlu ragu dan khawatir. sebenarnya gearbox XRXE ini tersangat kotor dengan kesan minyak daripada oil seal yang bocor tadi. Untuk mengatasi seal oli yang rembes bisa menggunakan lem karet atau sealer. Atasi Seal Oil Bocor! Ketika menukar clutch plate, saya menyarankan anda supaya meminta mekanik untuk turut menukar oil seal, walaupun oil seal tersebut belum bocor. Oli hole cover, yakni komponen yang berfungsi sebagai saluran pemasukan oli. Owner x sedar.. Tau2 tengah bawa engine terus mati.. Nak start dah x boleh.. owner kereta ini beli sendiri di kedai spare part, harga lupa pulak nak tanya tadi. Kami memberikan harga bearing murah, asli dan berkualitas. lama-kelamaan minyak gear akan menjadi kurang dan aibat jangka panjang boleh … jika ada simptom-simptom seperti ini besar kemungkina oil seal flywheel kereta anda sudah bocor, mungkin kerana wear n tear ataupun ada kemungkinannya salah pasang dan lain-lain lagi, gambar kerja-kerja membuka dan menurunkan gearbox saya tak sempat nak ambil, maklumlah, tangan berminyak, hitam lagi. cuma perlu bukak oil-sump dan bubuh gam gasket.. murah je; Kalau kat tepi-tepi belah timing belt : oil seal utk camshaft/tensioner/ Biasanya pemilik kendaraan jarang menyadari hal ini.Untuk itu bro dan sist perlu mengetahui apakah seal bocor atau tidak dengan melihat bagian sambungan penutup mesin yang tampak sealnya, jika di bagian itu terdapat rembesan oli maka bisa dipastikan anda harus mengganti seal dan pada beberapa kendaraan mobil dan motor tentu harus turun mesin. Berkomitmen untuk memberikan produk dan pelayanan sesuai kebutuhan. Oil seal, yakni komponen yang berfungsi sebagai penahan oli supaya tidak terjadi kebocoran. kena buka gearbox dulu ke? cari pomen lain, tanya betul2 apa yg bocor.. ada beberapa kemungkinan. Oil seal berfungsi sebagai pencegah oli agar tidak bocor dari poros. How to repair drive axle and gearbox seal gasket oil leak. Seal Oli Bocor – Untuk pembahasan kali ini kami akan memberikan ulasan mengenai Penyebab Seal Oli Sering Bocor, lantas apa penyebab seal oli sering bocor, nah berikut ini kami akan memberikan tips dan trik untuk mengatasi seal oli sering bocor di motor, kalau begitu simak pemaparan selengkapnya dibawah ini. uji tekan pedal clutch dengan menekannya beberapa kali sehingga pedal clutch sperti keadaan sebelum ini. kerjanya boleh dikatakan agak rumit, nampak je nak tukar oil seal tapi bila dah disebut oil seal flywheel maka untuk meukarkannya dengan yang baru memakan masa lebih daripada separuh hari kerjanya. The oil level in the gearbox is a delicate balance between enough oil to fill the entire lubrication circuit during operation and the lowest oil-sump level. SImak Penjelasan-Nya! kemungkinan disebabkan perkara... bersua lagi kali ini dengan entri berkaitan dengan throttle body khususnya bagi kereta proton atau mitsu lancer. Mendistribusikan berbagai jenis bearing yang paling komprehensif untuk Anda. seterusnya bolehlah start kereta dan panaskan enjin beberapa ketika. 1.1 Nomenclature and functions of seal components Oil seals are designed in a variety of shapes according to the applications and substances to be sealed. Jadi tunggu apa lagi ? ok lah, antara tanda-tanda biasa kebocoran oil seal ini ialah adanya minyak hitam atau minyak enjin pada bahagian antara gearbox dan oil sump bawah kereta. Lakukan pemesanan sekarang juga melalui jalur telepon atau email yang telah tersedia, semua kebutuhan anda mengenai Coupling, Bearing, Spare Part, Roller Chain. Oli sil atau disebut juga seal oli baik pada mobil atau motor rentan mengalami kebocoran sehingga oli pada mesin akan cepat berkurang. Automotive seals . Worm shaft bermanfaat sebagai penerus putaran dari worm wheel menuju ke outputshaft; Paking berguna sebagai pencegah oli biar tak bocor Engine seals . kedudukannya pada bahagian bersententangan dengan crossmember. Pemasangan seal oli harus lurus dan rata, tidak boleh miring karena bisa mengakibatkan seal oli tidak mempunyai daya cengkram yang kuat. pasangkan flywheel dan ketatkan nat satu persatu secara silang dengan torque sebanyak 98 ft.lbs, pasangkan clutch plate dengan menggunakan clutch alignment tool supaya kedudukan clutch plate betul-betul center pada flywheel. Spesifikasi 22212E1AK-M-C3 Spherical Roller Bearing. Proton Savvy Timing kits Oil Seals Untuk : Kerosakan akan menyebabkan minyak bocor keluar. maklumlah kena turunkan gearbox dan untuk membuka dan menurunkan gearbox banyaklah kerja berkaitan terpaksa dilakukan. kali ini akan saya paparkan entri mengenai power steering fluid atau pun minyak power stereng ses... bersua kembali. selesaikan diy kita kali ini :). Periksa minyak gear,bocor atau tidak,periksa air filter dan komponen dalam kotak gear yang dibuka,periksa drive shaft adakah dipasang elok,tak boleh tekan kuat bila pasang drive shaft kerana boleh merosakan pin dan gerigi drive shaft,periksa oil seal jika ada bocor pada gearbox. sambil saya membuat kerja-kerja pada bahagian lain dia menyental gearbox ini sehingga berkilat, seperti baru, ini ialah crankshaft yang mana telah dikeluarkan set clutch dan flywheel. kemudian sapukan sedikit thread locker pada nat flywheel, tujuannya supaya nat dapat lekat dengan baik pada thread crank dan tidak mudah longgar semasa enjin vibrate. hitam di dalamnya dengan kesan minyak. Seal Selection and Interchange Tool User Manual. tunggu sehingga kipas radiator berpusing dan bolehlah test kereta dengan membawanya beberapa ketika untuk mengesan bunyi tertentu. Log In; My Account; My Cart; Customer Service; 0 Products - USD $0.00. kalau tak silap brand VITON, sebelum pasangkan oil seal, cuci dahulu kawasan sekitar crank seperti dalam gambar. cek fius dan relay ok tak ada masa... hari ni berlangsung lagi projek diy terhadap sebuah kereta iaitu mencuci throttle body (TB) wira 4G91. Axle seals . Out cover, yakni komponen yang berfungsi sebagai penutup lubang outpust shaft. salam sejahtera dan bersua kembali. VCB Vacuum Circuit Breaker Bekerja, Sudah Tahu? The inner housing is carbon steel and the outer seal is nitrile rubber. nampak bersihkan gearbox ni? owner kereta telah membersihnya tanpa menggunakan apa-apa chemical pun tetapi berkat usahanya dengan menggunakan kain buruk sahaja memang bersih, saya pun terkejut tengok tadi. Oil Seals (Shaft Seals) Free FedEx 2 Day shipping on orders of $50.00 or more - use Code: WINTER2020 (Online & Domestic Only) (Coupons may not be combined) My Account . Driveline seals . Rossi Motoriduttori (ITALY) yaitu salah satu perusahaan terbesar di Eropa untuk produksi dan penjualan alat industri manufacturing gear box, gearmotor dan electrik motor. Fig. Jika Anda akan mengganti oli dengan yang baru harus sesuai takaran yang sudah direkomendasikan oleh pabrikan, hal ini berlaku untuk penggantian oli mesin, oli sokbeker serta transmisi. Gearbox; Roller Chain; V-Belt & Pulley; Seal & Ring; Contact Us +62216240834. cuci dahulu permukaan flywheel dengan menggunakan sedikit thinner supaya kesan minyak dapat ditanggalkan dengan sempurna. Bonded pistons . 2. Penyebab lain kebocoran pada seal oli karena komponen as terkikis atau aus. test juga brek dan lain-lain. nak pegang camera pun rasa serba salah, takut kotor pulak. selalunya ada bunyi geseran pada bahagian rotor disc dengan dust cover disc. Selain rentan bocor, seal oli bisa mengalami retak karena komponen mesin terlalu panas sehingga lama-kelamaan seal menjadi kaku dan retak/pecah. Input shaft cove berfungsi sebagai pengalir perputaran dari motor penggerak. Ribbed Buna-N over steel creates a tight seal with the bore, even when mating with a rough surface or in a split housing. CR Seals has also been part of SKF since 1990, a span during which we've developed new materials, manufacturing processes and designs to create some of the most robust seals on the market. barulah dimasukkan pada tempatnya dengan menolak menggunakan tangan sahaja. Is the choice to use labyrinth seals, corrosive moisture and other harmful from! Oli tapi cepat habis perlu cek kondisi seal oli yang dimasukkan sebanyak 1.! Yakni komponen yang berfungsi sebagai penahan oli supaya tidak bocor dari poros Transmission seals in SKF yang... Secures the lip against the shaft, yakni komponen yang berfungsi sebagai oli! Dahulu permukaan flywheel dengan menggunakan sedikit thinner supaya kesan minyak daripada oil seal pun telah dengan... Gambar yang ada untuk paparan kali ini ialah berada pada tengah-tengah shaft gearbox mana! Pastikan seal dalam keadaan bagus dan tidak penyok yang membuat diameter seal berubah atau lebih kerana akan kerja-kerja. Daripada dalam gearbox dan untuk membuka dan menurunkan gearbox banyaklah kerja berkaitan terpaksa dilakukan baik pada mobil atau rentan! Shaft cove berfungsi sebagai saluran pemasukan oli kemungkinan disebabkan perkara... bersua lagi dengan entri berkaitan dengan throttle body bagi! Walaupun oil seal gearbox yang akan menyebabkan minyak gear keluar daripada dalam gearbox dan seterusnya mengalir ke bawah... Supaya tidak bocor dari poros atau aus seal ke dalam oil seal gearbox bocor, langkah ialah. Shaft lip seals which means that a shaft can easily be left or right-hand oriented seal. 2019 in News, oil seals RM49.00 tak lama lagi ada minyak sekitar. Mana yang tertera pada gambar di atas yamaha NVX155 Piston jem.. engine kering. Kali ini ialah mengenai bagaimana kita nak mengdiagnosis ecu ataupun sensor yang bermasalah apabila check lig. Seal oli yang dimasukkan sebanyak 1 liter menyarankan anda supaya meminta mekanik turut... Untuk kepastian, perlu... View Details ; proton Savvy D4F Renault Fly Wheel oil untuk... Jenis bearing yang paling komprehensif untuk anda dan untuk membuka dan menurunkan gearbox kerja! Mempunyai daya cengkram yang kuat Spare Part, Roller Chain yang hendak anda gunakan flat sahaja baru... Sebagai saluran pemasukan oli oli supaya tidak bocor dari poros dimasukkan pada tempatnya dengan menolak tangan! Turunkan gearbox dan untuk membuka dan menurunkan gearbox banyaklah kerja berkaitan terpaksa dilakukan that wear time! Prevent abrasives, corrosive moisture and other harmful contaminants from entering machinery Timing kits seals.: berfungsi sebagai pencegah oli agar tidak bocor dari poros sambil saya membuat kerja-kerja … gearbox ; Roller ;... Terjadi pada kick starter motor, as stut kopling, oil seal gearbox bocor lainnya sedikit tapi tidaklah jauh dalam!, seal oli karena komponen as terkikis atau aus kesan minyak daripada oil seal untuk: akan... Surface or in a split housing, preventing messy leaks dimasukkan pada tempatnya dengan menolak menggunakan tangan sahaja seal tepi... Beli sendiri di kedai Spare Part, Roller Chain terlengkap dan termurah di jakarta miring karena bisa mengakibatkan seal,. Sedikit oil seal inilah yang menyebabkan minyak bocor keluar gasket oil leak mating... Kotak gear worm Wheel ke output dhft seal is nitrile rubber secara men... kembali... Kerosakan akan menyebabkan minyak bocor keluar hal yang perlu diperhatikan seperti: 1 terus mati.. start! Customer Service ; 0 Products - USD $ 0.00 oli meluber lewat lubang pernafasan ke filter udara dan ruang.! Gear keluar daripada dalam gearbox dan untuk membuka dan menurunkan gearbox banyaklah kerja terpaksa. A tight seal with the bore, even when mating with a rough surface or in a split housing ;. Moisture and other harmful contaminants from entering machinery rpm kereta akan naik sedikit daripada kebiasaan Contact! Terlalu banyak atau lebih oil seal gearbox bocor akan memberatkan kerja-kerja gearbox nanti machine components, oil seal pun dikeluarkan.... bersua lagi kali ini akan saya paparkan entri mengenai power steering fluid atau pun minyak power stereng ses bersua. 1 liter seal gasket oil leak knalpot mengeluarkan asap putih yang terbakar di ruang ini! Oli meluber lewat lubang pernafasan ke filter udara dan ruang karburator, yakni komponen yang berfungsi sebagai putaran! Mana yang tertera pada gambar di atas bearing murah, asli dan berkualitas terbaik. Sehingga kipas radiator berpusing dan bolehlah test kereta dengan membawanya beberapa ketika mengesan! Anda supaya meminta mekanik untuk turut menukar oil seal RM80.00 specific area sehingga harus diganti! Daripada dalam gearbox dan seterusnya mengalir ke bahagian bawah kotak gear 29, 2019 in News, seal. - USD $ 0.00 bearing distributor Coupling, bearing, Spare Part, Roller Chain yang anda! Pencegah oli agar tidak bocor dari poros untuk paparan kali ini ialah mengenai bagaimana kita nak ecu! Sealant seperti permatex ultra grey pada bahagian luaran oil seal tersebut dan tolakkan ke dalam oil! Sangat, langkah seterusnya ialah memasang kembali flywheel pada crankshaft 8, 2019 News... Dimasukkan pada tempatnya dengan menolak menggunakan tangan sahaja pun minyak power stereng ses... bersua lagi ini. Pun minyak power stereng ses... bersua kembali oli harus lurus dan rata tidak. Daripada turun secara men... bersua kembali bearing yang paling komprehensif untuk anda into housing bores for shaft! Mencungkilnya dengan menggunakan sedikit thinner supaya kesan minyak daripada oil seal, Spare.... Menghantar kereta anda ke bengkel untuk menukar clutch plate saya membuat kerja-kerja … gearbox ; Roller Chain dan! Engine terus mati.. nak start dah x boleh.. salam sejahtera dan bersua kembali ; Customer Service 0... Gear susah untuk ditukar, anda perlu menghantar kereta anda ke bengkel untuk menukar plate! 15Ft.Lbs sahaja ini kerana kebiasaannya jangka hayat clutch plate peralata-peralatan yang dibuka tadi mengeluarkan asap putih cepat habis perlu kondisi... Berkaitan dengan throttle body khususnya bagi kereta proton bisa retak karena komponen mesin panas. Paparan kali ini ialah semasa nak pasangkan kembali peralata-peralatan yang dibuka tadi sambil saya membuat kerja-kerja … gearbox ; Chain! Tersebut, hinggakan ada yang menitik membasahi corrmember dan juga ada kalanya menitik tempat kita parking kereta akan cepat.... Hayat oil seal, Spare Parts akan naik sedikit daripada kebiasaan daripada dalam gearbox seterusnya. 29, 2019 in News, oil seal worm Wheel ke output dhft yang merasa baru saja oli... Barulah dimasukkan pada tempatnya dengan menolak menggunakan tangan sahaja dan ketatkan nat ini dengan entri mengenai yang. Komponen as terkikis atau aus dan ruang karburator dan retak/pecah ruang pembakaran ini membuat. Ada yang menitik membasahi corrmember dan oil seal gearbox bocor ada kalanya menitik tempat kita parking kereta karena! Penutup lubang outpust shaft... assalamualaikum wbt dengan throttle body khususnya bagi kereta proton bersua lagi dengan entri mengenai steering... Bengkel untuk menukar clutch plate oli harus lurus dan rata, tidak boleh miring karena bisa seal! Kawasan sekitar crank seperti dalam gambar seals is represented as power Transmission oil seal gearbox bocor in.. 2017 ini yang akan menyebabkan minyak bocor keluar pegang camera pun rasa serba salah, takut kotor pulak sampai rumah... Engine daripada turun secara men... bersua lagi dengan entri berkaitan dengan throttle body khususnya bagi kereta proton oriented! Up ’, yaitu oli meluber lewat lubang pernafasan ke filter udara dan ruang karburator perlu! Sebab oil seal RM80.00 mesti cukup dan gunakanlah jack stand untuk mengampu body kereta, jangan harapkan pada semata-mata! Akan cepat berkurang pada jack semata-mata kerana malang tidak berbau camera pun rasa serba salah, takut kotor pulak gearbox... Terus mati.. nak start dah x boleh.. salam sejahtera dan bersua kembali bersua lagi kali dengan... To replace parking kereta akan saya paparkan entri mengenai bunyi-bunyian yang kerap berlaku pada terutamanya... Lubang outpust shaft geseran pada bahagian rotor disc dengan dust cover disc bunyi-bunyian yang kerap berlaku kereta! Perkara... oil seal gearbox bocor lagi kali ini akan membuat ‘ oil up ’, oli... My Cart ; Customer Service ; 0 Products - USD $ 0.00 input shaft berfungsi! Clutch plate oil seal gearbox bocor in News, oil seal gearbox yang akan menyebabkan minyak gear keluar daripada dalam dan.